Starta krog.

 

Att driva krog är ingen barnlek.

Men det är otroligt tillfredställande när allt fungerar och flyter. 

Med elva egna ställen såsom delikatessbutik, café, pub (ölkällare) och krogar av olika slag så kan jag hjälpa er att lyckas.

https://addrevenue.io/t?c=3461115&a=984405

Har du vad som krävs?

Kan du svara ja på flertalet av punkterna nedan så är det troligen värt ett försök att driva krog. 

  • Har jag verklig förståelse för hur branschen fungerar
  • Är jag beredd på att jobba enormt mycket (80+ h/vecka) under långa perioder
  • Vill jag lära mig nytt, ta råd av folk som kan bättre än mig själv och utvecklas varje dag
  • Jag är beredd på att lära mig och följa de många lagar, regler och krav som ställs på en krögare
  • Jag vill vara i en föränderlig värld där sällan en dag är den andra lik? 
  • Serviceyrke är verkligen min grej. Jag älskar att behaga andra och är en sucker för beröm.
  • Jag trivs att jobba med ALLA typer av människor och personligheter (man behöver inte älska alla). 
  • Jag är beredd på en stor ekonomisk risk om jag inte ser till att ha koll på alla delar av min krog?
  • Fritid är inte så viktigt utan jag vill leva i ett livsstilsföretag och förverkliga en dröm att driva krog?
  • Läs alla punkter igen och var nu ärlig. 

Det är oerhört tufft att vara företagare och troligen ännu tuffare i krogbranschen. Om du ändå väljer att satsa på detta och lyckas så kan jag garantera dig stor tillfredställelse samt att du kommer få vänner för livet bland personal och gäster. 

 

Så vill jag ha min krog.

Din idé om krog är superviktig och ett härigt stadie där bara dina drömmar sätter gränser. I senare skeden kan ekonomi, regler och en massa annat stå ivägen eller utgöra hinder. Då är det viktigt att parera och lära sig nya saker för att komma vidare. Det är en komplex resa du har framför dig. Ska du göra det ensam eller tillsammans med kollegor? Öppnar du med egna pengar du eller har du finansiärer? Bankerna är ofta ointresserade av att ha krogar som kunder. 

 

Olika erfarenheter.

Alla erfarenheter du har är bra att ha med dig.  Är du utbildad och har jobbat inom krog och väljer att öppna eget så har du givetvis bra förutsättningar att lyckas. Men det räcker inte om du inte har en stark idé, med en tydlig målbild och bra rutiner för din verksamhet. Har du drivit företag innan så är det nyttig erfarenhet. Men även om du är helt ny inom branschen och aldrig har drivit företag eller jobbat på krog så finns det många som lyckas bra. Viktigast är du är öppen, lyhörd och gärna omger dig med männsikor som är riktigt duktiga och allra helst duktigare än dig själv på allt du har behov av i din verksamhet.

 

Ditt driv. 

Att var driftig, en problemlösare och arbetsmyra är bra egenskaper i en verksamhet. Ett starkt driv är ett måste i branschen men det behöver även kompletteras med uthållighet, noggranhet, tålamod, social kompetens och en massa annat. 

Viktigt är också att vara tydlig med din krogs profil och även få med din personal med på vad du strävar efter i din verksamhet. 

 

Lokaler.

Säkerligen har du gått runt och drömt om var du vill ha din krog? I avsnittet "Lokaler" får du massor med matnyttiga tips för att hitta rätt och undvika de vanligaste fallgroparna kring t.ex kontraktskrivning. 

 

Rekrytera personal. 

Vem du än är så behöver du troligen personal, bra sådan. 

Många stirrar sig blinda på lönekostnaden per anställd. Faktum är precis som så ofta annars så får du ofta vad du betalar för.         En kompetent och erfaren medarbetare levererar säkrare, snabbare och mer än en billig nybörjare. Men det troligaste är att du kommer ha en fin mix av unga, tjejer, killar, äldre, erfarna och oerfarna som kommer få dig att slita ditt hår men även berika ditt liv oerhört mycket. 

Idag sker den mesta rekryteringen via annonser, kontakter och sociala medier. 

Var noga med att det pratas gott om er som en bra arbetsplats där folk vill jobba. Se till att vara en bra arbetsgivare så ökar du dina chanser att ständigt finna nya, bra anställda. 

Var noga med att göra bra avslut med dem som slutar hos er och önska dem lycka till och välkomna tillbaka. Branschen är liten och chansen är stor att era vägar korsas igen. Behandla alla precis som du själv önskar att bli behandlad så blir det bra. 

 

Massor av tips!

Under övriga rubriker så finner du tips om hur ni kan jobba i köket, matsalen och hur ni kan marknadsföra er. 

 

 

 

 

 

©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.