Dina menyer.

Utformningen av menyn.

Du ska givetvis utforma menyn precis så som du vill. Men tänk på att redan vid utseendet och känslan när du tar i en meny så sätter det nivån för din mat, dina drinkar och gästens förväntningar. 

För planering av menyn se "menyn" uder fliken köket.

 

Tips:

  • Precis som personalens klädsel och krogens toaletter så ska menyerna vara hela och rena. 

 

  • Gör den fysiska menyn läslig även i dunkelt ljus. Stor kontrast mellan papper och text. Tillräckligt stor text och ett typsnitt som är lätt att läsa är bra. Håll menyn "luftig" så att man lätt kan navigera i den. 

 

  • Undvik stavfel, det ger ett slarvigt intryck. Ta hjälp om du är osäker. 

 

  • Dela upp i stycken, t.ex. Smårätter, varmrätter & sött. Det gör det enkelt att hitta i menyn. Samma metod för drycker. 

 

  • Använd inte krångliga namn eller uttryck i onödan. Ingen gäst vill känna sig dum eller fråga om allt på menyn. Om du ändå har t.ex uttryck som Dashi, Mole eller Escargot är det ett absolut måste att alla i personalen kan förklara uttrycken. Kanske ska man också ha en asterisk och förklaring redan i menyn. 

 

  • Märk gärna ut allergier i menyn så kan gästerna välja rätt själva. Det spar tid och visar att ni bryr er om allergiker.

 

  • Ha alltid aktuella menyer där så mycket som möjligt finns och inte har tagit slut. Överstrykningar eller manuella rättningar ser illa ut. 

 

  • Menyerna på din hemsida ska givietvis alltid vara de aktuella

 

  • För att rikta fokus till exempelvis era menyförslag eller en dryck/rätt ni vill belysa mer,  så kan ni använda ramar för att uppmärksamma de mer. Då säljer de oftast också lite mer. 

 

©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.