Att hålla god personlig hygien är viktigt av flera skäl. För det första så vill vi inte riskera gästernas hälsa men inte heller att vi eller våra arbetskläder luktar illla och förstör krogupplevelsen för gästerna
Att få en svettig armhåla över sig som gäst kan förstöra en middag på den finaste krogen. Om servitören dessutom doftar illa i munnen och bär synligt smutsiga eller illaluktande kläder så är det sannolikt att gästerna aldrig kommer tillbaka.Krogen har tappat deras förtroende.
Att vara ren på kroppen, dofta bra i munnen, ha rena kläder och vara allmänt fräsch är superviktigt när du jobbar med matupplevelser. Det räcker inte att bara skvätta på deo och parfym. Inte heller är en duch till stor nytta om du tar på dig illaluktande kläder igen. Vårt jobb är fysiskt och ofta varmt. Svetttas du mycket så ta ibland en paus och tvätta av dig och byt t.ex. skjorta under passet om det krävs.
Om någon i personalen inte själv förstår att hen luktar dåligt så är det chefens uppgift att på ett bra sätt meddela detta och få den anställde att snabbt lösa sin hygien på ett tillfredsställande sätt.
Hållbara tips för god personlig hygien:
Nedan finns en länk där du kan fördjupa dig kring mer personlig hygien, arbetskläder m.m.
https://kontrollwiki.livsmedelsverket.se/artikel/345/personlig-hygien
©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.
Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna
Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.