Var noga med regler kring alkoholservereringen.
För att få servera alkohol krävs att du ansöker och blir godkänd av tillståndsenheten (kan heta oilka) i din kommun. Många myndigeter ska godkänna dig och ett prov ska avläggas innan du får sälja alkohol.
Ytterst ansvarig är krögaren men det måste alltid finnas minst en serveringsansvarig som är över 20 år på plats vid servering. Denne ansvara för att krogen följer reglerna och t.ex inte överserverer berusade eller alltför unga gäster.
Glöm inte att uppdatera dina ansvariga hos tillståndsenheten. Det brukar man kunna göra digitalt.
För gästernas och krogens bästa så får man enligt lag inte servera märkbart berusade personer. Avvisa vänligt men bestämt berusade gäster. De får inte vara kvar i lokalen. Gå igenom detta så att alla anställda är bekväma med vad som gäller och hur man avvisar gäster.
I Sverige gäller 18 år för att få köpa alkohol på krogen. Var noga med att ta legitimation på gäster som inte ser ut att ha åldern inne. Var även uppmärksam på "langning" om några av gästerna har åldern innen men inte alla i sällskapet.
©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.
Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna
Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.